Veel basisscholen in Friesland ontvingen eind 2017 een Edu-robot van het Innovatie Cluster Drachten. Hebben jullie ook zo’n robot in huis? TechniekTalent.nu en Bètapunt Noord bieden graag ondersteuning aan scholen die de robot willen opnemen in hun lesprogramma, maar niet weten hoe. Zodat zoveel mogelijk leerlingen op een leuke én leerzame manier kennismaken met techniek of programmeren.

Kan jouw school tips, ideeën en informatie gebruiken over hoe je de robot succesvol inzet bij jullie onderwijs? Hieronder vind je twee mogelijkheden om de Edu-robot optimaal in te zetten bij het wetenschap- en techniekonderwijs en/of bij het programmeer- of ICT-onderwijs.

Robot inzetten bij wetenschap- en techniekonderwijs

TechniekTalent.nu biedt kosteloze ondersteuning door een techniekcoach. Die kan jullie voorzien van handige tips en informatie over de inzet van de Edu-robot bij jullie wetenschap- en techniekonderwijs. De ondersteuning bestaat uit een verkennend en informatief gesprek bij jou op school. In dit gesprek kan de techniekcoach ook helpen inventariseren wat jouw school nog meer nodig heeft om een goede start te maken of een stap verder te zetten met W&T-onderwijs.
TechniekTalent.nu helpt je graag om de Edu-robot beter te kunnen inzetten bij het W&T-onderwijs op jullie basisschool.
Meld je hier aan voor de ondersteuning door een techniekcoach.

Robot als aanvulling op programmeer- of ICT-onderwijs

Als jouw school de robot graag wil inzetten voor programmeer- of ICT-onderwijs, dan attenderen we je op de Kieswijzer Programmeren. Hier kun je verschillende lespakketten met robots met elkaar vergelijken. Je kunt ook een training volgen op het gebied van programmeren voor het hele schoolteam.