Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics, ofwel STEAM is een onderwijsbenadering waarbij leerlingen een eigen onderzoeksvraag kiezen die als basis dient voor aansluitende onderzoeks- en ontwerpactiviteiten, waarbij de vijf domeinen van STEAM een rol spelen. Het proces is hierbij minstens zo belangrijk als het eindproduct. Leerlingen krijgen veel ruimte om hun eigen creatieve oplossingen te bedenken. Na het bouwen, testen en verbeteren is er tijd om het werk te presenteren. Zo leren de kinderen met en van elkaar.

CBO Meilan heeft twee STEAMPOINTS ingericht met de nieuwste technologie waar leerlingen mee kunnen experimenteren. In Oudehaske is het STEAMPOINT voor groep 4 t/m 8 en in Heerenveen is een STEAMPOINT voor groep 1 t/m 3. Ook worden hier verschillende workshops gegeven voor leerlingen en leerkrachten.

Scholen of schoolbesturen die geïnteresseerd zijn in de STEAMPOINTS van CBO Meilan zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Alle gegevens zijn te vinden op de website van STEAMPOINT Meilan.