Alles wat je nodig hebt om wetenschap en technologie de klas in te krijgen

 

Wil je graag een impuls geven aan wetenschap & technologie (w&t) op jouw basisschool, maar vind je het lastig om te bedenken hoe je dat aan moet pakken? Professionals uit het primair onderwijs kunnen voor tips, inspiratie en lesmateriaal terecht op de website ‘Wetenschap & technologie in de klas’. Deze kennisbank is de afgelopen tijd helemaal herzien en geactualiseerd. Onderdeel is ook een nieuwe versie van de quickscan W&T, waarmee scholen in beeld kunnen brengen waar zij staan als het gaat om W&T-onderwijs. Op 12 juni 2019 is de vernieuwde site met daarop de nieuwe quickscan gelanceerd.

Inspiratie en praktisch materiaal voor in de klas

De kennisbank ‘Wetenschap & technologie in de klas’ staat boordevol publicaties, instrumenten, praktijkvoorbeelden en praktisch lesmateriaal die leraren, directeuren en bestuurders uit het primair onderwijs kunnen gebruiken om w&t een vaste plek in de klas én het schoolcurriculum te geven. Al het materiaal in de kennisbank is met zorg en op basis van veel praktijkervaring geselecteerd door de acht regionale w&t-netwerken, TechniekTalent.nu en Jet-Net & TechNet. Alleen lesmateriaal, publicaties, praktijkvoorbeelden en instrumenten van bewezen kwaliteit en waarde hebben een plekje weten te veroveren.

Quickscan W&T

Met de quickscan wordt in beeld gebracht waar een school staat als het om wetenschap- en techniekonderwijs gaat. De uitkomst helpt om met collega’s het gesprek aan te gaan om W&T verder invulling te geven.

Blijf online op de hoogte

Via de Facebookpagina Wetenschap en technologie in de klas, die inspiratie biedt voor leerkrachten om met W&T aan de slag te gaan, worden alle voorbeelden, verhalen uit de praktijk en praktische tips gedeeld.