Vanaf 2019 rijdt de SpaceBuzz door Nederland. In dit 15 meter lange raketvoertuig kunnen kinderen middels VR-brillen een levensechte ruimtereis maken en de aarde bekijken vanuit het perspectief van een astronaut. Zo zien ze hoe mooi en kwetsbaar onze planeet is. Ze maken een reis die hun kijk op de aarde voorgoed verandert…

Aan de virtuele reis naar de ruimte is een educatieprogramma gekoppeld dat is geïnspireerd op de carrière van een astronaut. De leerlingen voeren drie missies uit. Ze starten met een ‘astronautenopleiding’. Vervolgens maken ze een ruimtereis in Virtual Reality. Tot slot volgt er een post flight missie die bestaat uit lessen over de ruimte, de mens, de natuur op aarde en wetenschap en techniek.

De leerkracht geeft de lessen in de klas met behulp van Mission Control, een speciaal ontwikkelde digitale leeromgeving. Er is geen voorkennis over ruimtevaart nodig om de lessen te kunnen geven.

Wil je SpaceBuzz bij jou op school? Meld je dan aan via info@spacebuzz.nl.

Meer informatie over SpaceBuzz

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mxMFTvs20ok" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>