Marieke, de hoofdpersoon in de korte speelfilm Het Spijkerpaleis, wedt met haar broer dat ze haar eigen ECO-keet kan ontwerpen én bouwen. Ontwerp, net als Marieke, je eigen milieuvriendelijke ECO-keet en win een bouwfeest.

Bouwend Nederland Noord daagt kinderen van groep 7/8 in Groningen, Friesland en Drenthe (incl. Steenwijk e.o.) uit om net als Marieke, het meisje in de film, een ontwerp en maquette voor een eigen Eko-keet te maken. In deze opdracht gaat het om een duurzame keet op het schoolplein, waar de kinderen helemaal los kunnen gaan in het bedenken en uitwerken van hun plannen.
De leerlingen werken in groepjes met kosteloos materiaal. De keet moet zo milieuvriendelijk mogelijk worden.

De vier teams met het beste ontwerp winnen een spannend en creatief bouwfeest waar de hele klas aan mee mag doen. De datum van dit feest wordt in overleg met de scholen van de winnende teams bepaald.

Meer informatie en aanmelden voor de challenge

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/201362609?portrait=0" width="640" height="269" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p><a href="https://vimeo.com/201362609">HET SPIJKERPALEIS trailer</a> from <a href="https://vimeo.com/feddehoekstra">Fedde Hoekstra</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>