Minder eten was lange tijd het belangrijkste advies om slank en fit te blijven. En veel sporten natuurlijk. Allemaal hartstikke goed, aldus professor Anton Scheurink, maar om gezond te blijven vergeet je dan het allerbelangrijkste, namelijk je gewone dagelijkse beweging. Wat het beste werkt: lopend of op de fiets naar school, verstoppertje spelen en boomklimmen! Op vrijdag 13 oktober vertelt hij aan kinderen uit groep 7 en 8 waarom zitten het nieuwe roken is.

Waarom vonden mensen het vroeger geen probleem om een beetje dik te zijn? Waarom vinden we overgewicht tegenwoordig geen goed idee meer? En wat hebben je hersenen eigenlijk te maken met overgewicht?

Op vrijdag 13 oktober komen leerlingen uit de groep 7 en 8 alles over dit onderwerp te weten tijdens de Kinderuniversiteit.

Tijden: 09:15 – 10:15 uur & 10:30 – 11:30 uur.
Locatie: binnenstad Groningen

Meer informatie en aanmelden