Om leerlingen enthousiast te maken voor wetenschap en te techniek gaan scholen van schoolbestuur SOOOG deelnemen aan het project Studentbuddy Oost-Groningen van de Scholieren Academie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kennismaken met wetenschap

Het project richt zich op basisschoolleerlingen uit groep 7/8 die woonachtig zijn in krimpregio’s. Op een toegankelijke manier kunnen zij via dit project kennis maken met wetenschap en de rol die de universiteit daarin speelt. Het doel hiervan is om kinderen, die vanuit hun thuissituatie niet zo snel in aanraking komen met wetenschap, te inspireren voor wetenschap.

Programma door studentbuddies

Het project bestaat uit één gastles in de klas over en een excursie naar de Rijksuniversiteit Groningen, met onder andere een bezoek aan het Universiteitsmuseum en een optionele verwerkingsles. Zowel de gastles als het bezoek aan de universiteit worden verzorgd en begeleid door een ‘Studentbuddy’. Studentbuddies zijn studenten uit verschillende studierichtingen, die zowel op school als op de universiteit de kinderen met hun eigen vak en de universiteit laten kennis maken.

Meer over dit project