In januari 2017 is de feelgood komedie ‘Het Spijkerpaleis’ * gepresenteerd. Een 30 minuten durende speelfilm over een meisje van 14 jaar, een eigenwijze architecte in de dop, die met haar oudere broer wedt, dat ze zelf een ‘Eko-Keet’  kan ontwerpen én bouwen.

Bouwend Nederland Noord daagt kinderen van groep 7/8 in Groningen, Friesland en Drenthe (incl. Steenwijk e.o.) uit om net als Marieke, het meisje in de film, een ontwerp en maquette voor een eigen Eko-keet te maken. In deze opdracht gaat het om een duurzame keet op het schoolplein, waar de kinderen helemaal los kunnen gaan in het bedenken en uitwerken van hun plannen.
De leerlingen werken in groepjes met kosteloos materiaal. De keet moet zo milieuvriendelijk mogelijk worden.

De vier teams met het beste ontwerp winnen een spannend en creatief bouwfeest waar de hele klas aan mee mag doen. De datum van dit feest wordt in overleg met de scholen van de winnende teams bepaald.

Aanmelden voor de challenge kan tot 24 februari 2018.
Meer informatie over de challenge