De Magneet

Sciencecentrum De Magneet: een avontuurlijke belevenis!

Wilt u uw leerlingen motiveren om hun talenten te ontwikkelen op het gebied van Wetenschap & Techniek? Breng dan met uw klas een bezoek aan De Magneet van de Hanzehogeschool!

 

Scholen vinden het steeds belangrijker om binnen het lesprogramma aandacht te besteden aan Wetenschap & Techniek. Er worden bijvoorbeeld techniekweken georganiseerd en technieklessen ingeroosterd. De beperkingen van het schoolgebouw staan helaas maar al te vaak enthousiaste plannen in de weg, omdat er doorgaans geen ruimte is om plekken te creëren waar kinderen onderzoekend of ontdekkend bezig kunnen zijn.

De Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen beschikt wèl over die ruimte en heeft speciaal voor scholen ‘De Magneet’ ingericht, een sciencecentrum voor kinderen, met grote en uitdagende ‘doe-stations’ waar zij actief en spelenderwijs kennismaken met de wonderen van Wetenschap & Techniek.

Actief bezig zijn, zelf ontdekken en onderzoeken, daar draait het om bij ons. Een bezoek aan De Magneet staat niet op zichzelf als geïsoleerd uitje, maar krijgt een grotere betekenis als het speels wordt verwerkt in alle vakken die op school aan bod komen. Bovendien ontvangt u een voor-en natraject van ons waardoor er meer verdieping kan plaatsvinden.

De Magneet is in eerste instantie ingericht voor de groepen 7 en 8 uit het basisonderwijs, maar ook leerlingen uit jaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs zullen een bezoek kunnen waarderen en zijn van harte welkom.

Een bezoek aan De Magneet is leerzaam, maar vooral een avontuurlijke belevenis!

Verder kijken of een bezoek plannen

 

Deelnemende organisaties