Een derde van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd belandt nooit op een bord. Doordat supermarkten veel bewerkte producten verkopen, verliezen we het contact met ons voedsel en waar het vandaan komt. In dit lespakket, dat werd ontwikkeld door Instock, gaan kinderen terug naar de basis: waar komt ons eten vandaan, wat is er voor nodig om het te produceren en waarom is het erg om eten weg te gooien?

Instock is een keten van restaurants waar de chefs koken met onverkochte verse producten die anders weggegooid zouden worden. Zij halen deze producten op bij telers, verpakkingsbedrijven en producenten. Daarmee ‘redden’ zij ieder jaar kilo’s voedsel.

Het lespakket bestaat uit vijf lessen inclusief lesbrieven, digibord presentaties en printbaar lesmateriaal.

De digibordlessen kun je op school geven. De kinderen kunnen thuis met de opdrachten aan de slag.

Het pakket is gratis maar om het te kunnen downloaden moet je je inschrijven.