In de lente en zomer schijnt de zon vaker, is het warmer en kun je in je t-shirt en korte broek naar buiten. De zon is heerlijk, maar kan ook schadelijk zijn. Je huid kan verbranden. Dat doet niet alleen pijn, het is ook slecht voor je. Het lespakket Slim met de zon maakt kinderen bewust van het belang van bescherming tegen de straling van de zon. Er zijn lessen voor groep 1 t/m 8.

Het pakket voor groep 3/4 bestaat uit een video, twee liedjes, een praatplaat, een spelletje, een verhaalopdracht, een fotoboek en werkbladen. Er is een duidelijke handleiding met een stapsgewijze instructie voor het uitvoeren van de lessen. Ook de vragen die naar aanleiding van het lesmateriaal aan de leerlingen gesteld kunnen worden zijn toegevoegd. Hierdoor is dit lespakket ook geschikt voor thuisonderwijs door ouders.