Stop-motion filmpjes zijn super leuk om te kijken… en om te maken! Leerlingen kunnen hun eigen verhaal verzinnen en dit vervolgens uitspelen en filmen met een camera. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? In de cursus Stop-motion van Team Talento legt meester Sander het uit via korte instructiefilmpjes. Daarna kunnen leerlingen zelf aan de slag. Ze kunnen het individueel doen, of samen met een ouder, broertje of zusje.

Stop-motion is een techniek waar alle kinderen van de basisschool mee kunnen werken. Deze workshops zijn geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 8. De jongste kinderen zullen wel wat meer begeleiding nodig hebben.

Laat kinderen werken volgens een stappenplan. Bijvoorbeeld:

  1. Verzin een verhaal met een of twee personages. Zorg dat de personages een doel hebben. Wat gaan ze doen? En wat zou er misschien mis kunnen gaan?
  2. Teken je verhaal als een strip (storyboard)
  3. Maak nu van je strip een filmpje met stop-motion. Ieder plaatje in je strip wordt dus een stukje van de film.
  4. Deel je filmpje met je klasgenoten.