RSG Wolfsbos heeft iets nieuws bedacht: Makerspace Hoogeveen (maakonderwijs). Een nieuwe buitenschoolse activiteit die kunst, wetenschap en techniek combineert.

Makerspace Hoogeveen (maakonderwijs) is een initiatief van de drie technisch onderwijsassistenten op de locatie Groene Driehoek. Sytze Beuving, Marius Booij en Gerhard Schuthof zijn er blij mee: ,,Binnen het maakonderwijs weet je lang niet altijd van tevoren wat je gaat maken. Dat maakt het ontzettend leuk, al werkend en experimenterend kom je op ideeën. Er wordt niet altijd gewerkt vanuit het creatief proces of een ontwerp, maar vaak door te ‘klooien’.”

,,Kunst, wetenschap en techniek worden daarbij gecombineerd, evenals een combinatie van fysieke en digitale technieken en materialen. Leren doe je niet alleen via methodes of een docent, je leert vooral ook door te doen en van elkaar,” vertelt Schuthof.

Sleutelhanger met logo

Krijn Houwing, directeur onderwijs van RSG Wolfsbos, verrichtte vorige week de openingshandeling van Makerspace Hoogeveen door een lasercutter te activeren. Het resultaat is een sleutelhanger met het logo van Makerspace Hoogeveen. De leerlingen stonden enthousiast om de lasercutter heen, benieuwd of het goed zou gaan. Bij een eerdere test zijn nog wat aanpassingen gedaan.

Petra Hummel, projectleider techniek van RSG Wolfsbos licht toe: ‘Het ontwikkelen van creativiteit is een belangrijk doel van het maakonderwijs. Leerlingen worden gezien als uitvinders die met behulp van moderne technologie leren ontwerpen en hun ideeën uitvoeren.’