Chemie met huis-, tuin- en keukenmaterialen. Daarmee zijn de proefjes van Stichting C3 goed samengevat. Geen ingewikkeld gedoe met materialen die niemand voorhanden heeft, maar lekker praktisch en hands-on. Stichtin C3 wil kinderen en jongeren inspireren en hen bewustmaken van de wereld van chemie, life sciences en procestechniek en hen helpen hun eigen talenten hierin te ontdekken. Een positieve ervaring met chemie op jonge leeftijd leidt wellicht later tot een keuze voor een technisch vak.

C3 wil scholen helpen chemie in de klas te brengen op een zo eenvoudig mogelijke manier. Op de website staat veel praktische informatie maar C3 ontwikkelt ook onderwijsmiddelen.

Zo is er een proevenwaaier ontwikkeld die kinderen op een leuke manier in aanraking brengt met chemie. Kinderen kunnen er zelfstandig mee aan de slag, maar je kunt er ook een proefjescircuit mee maken. De proevenwaaiers zijn gratis. Je kunt ze bestellen op de website van C3.