Dong Energy Solar Challenge

DONG Energy Solar Challenge

De DONG Energy Solar Challenge is een wedstrijd met voertuigen die voortbewegen door zonne-energie. In de oneven jaren wordt de wedstrijd gehouden in Australië. Met speciaal ontworpen zonne-auto’s proberen de deelnemers zo snel mogelijk van noord naar zuid Australië te komen.
In de even jaren vindt de DONG Energy Solar Challenge plaats in Friesland. Zonneboten racen dan langs het parcours van de friese Elfstedentocht: de Worldcup for solar powered boats.

 
Mini solarrace voor basisscholieren
Voor basisscholieren is er tijdens de Solar Challenge eenmini solarrace met zelf gemaakte kleine zonneboten. Deze werd in juli 2012 gewonnen door de negenjarige Tijmen. Zijn bootje was niet alleen de snelste, het had ook het beste ontwerp.
Eerstvolgende wedstrijd
De eerstvolgende DONG Energy Solar Challenge vindt plaats in 2014. In deze vijfde editie van de zonnebootrace wordt een nieuwe V20-standaardklasse aan de race toegevoegd. Op deze manier hoopt de organisatie met name scholen extra te motiveren om mee te doen.
Deelnemen
De data voor de volgende Solar Challenge staan (zodra ze bekend zijn) op de website.

 

Contact
Meer informatie over deelname aan de wedstrijd kunt u opvragen bij  Elise Boltjes boltjes@nhl.nl. Bij haar kunt u ook een lespakket aanvragen over duurzame energie en het maken van mini solarbootjes.

Deelnemende organisaties