De Kubusschool

De Kubusschool

Is het mogelijk om een keurmerk of kwaliteitslabel te realiseren voor basisscholen met een wetenschap- en techniekprofiel? Tien basisscholen uit de drie noordelijke provincies zoeken dit uit met ondersteuning van de drie noordelijke pabo’s en Stichting Technasium. Het onderzoek loopt nog maar de scholen weten één ding zeker: De Kubusschool, daar leer je experimenteren!

 
De laatste jaren bruist het in de basisschool van activiteiten die’ leren door doen’ vanuit Wetenschap en Techniek stimuleren. Eerst was daar het project Verbreding Techniek in de Basisschool (VTB) waarbij scholen geld kregen om materialen te kopen. Daarna kwam het VTBpro-programma om de professionals te scholen. De komende jaren helpt School aan Zet scholen om hun ambities en verbeterpunten te realiseren. Dit heeft geleid tot verschillende projecten, waaronder de kubusschool.

De kubusschool.
Tien basisscholen in het noorden van het land hebben samen de handen ineen geslagen om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar een mogelijk keurmerk of label voor een basisschool met een Wetenschap & Techniek profiel: de kubusschool. De basisscholen worden hierbij ondersteund door de drie noordelijke pabo’s: de NHL, de Hanzehogeschool Groningen en Stenden, en door de Stichting Technasium.
 

 

Deelnemende organisaties