Op woensdagmiddag 22 april organiseert schoolbestuur VCO-MOG, in samenwerking met Bètapunt Noord een W&T-café voor leerkrachten, schoolbestuurders en andere geinteresseerden. Een W&T-café is een informele bijeenkomst waar onderwijsprofessionals van verschillende scholen en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten om kennis en ervaringen rond wetenschap en techniek met elkaar te delen. Het onderwerp van dit W&T-café is ‘Verwondering’.

Sander Koenen (journalist/schrijver) is altijd in voor een nieuw avontuur met een W&T-tintje. Hij was samen met André Kuipers betrokken bij SpaceExperience Live – into the future, Techniekpact Collegetour en Spacebuzz, hij werkte mee aan de lesmethode Argus Clou en schreef het boek ‘Waarom stinkt een stinkdier?’ waarin wetenschappers vragen van kinderen beantwoorden. Sander is een ‘beroepsnieuwsgierigaard’ en op 22 april zal hij de deelnemers aan het W&T-café meenemen in zijn manier van kijken naar de wereld om ons heen.

 
Met deze ‘bril’ op zijn er vervolgens twee workshoprondes en een W&T-markt te bezoeken. Bezoekers gaan naar huis met praktische en inspirerende ideeën waarmee je direct aan de slag kunt in de klas.
Na de workshoprondes is er een kleine maaltijd en tijd om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan.
 

Programma

15.30 uur – Inloop
16.00 uur – Start programma, key note Sander Koenen
17.00 uur – Start workshops en W&T-markt
19.00 uur – Afsluiting
 

Locatie

CBS de Kern in Veendam, Doctor P. Brongersstraat 18.
 

Opgave en deelname

Deelname is gratis. Er is plek voor 75 bezoekers, dus wacht niet te lang met aanmelden.
Uitgebreidere informatie over het programma volgt.
 
Opgeven kan door een mail te sturen naar info@vcomog.nl onder vermelding van W&T-café Verwondering