IPON is al vele jaren de informatie- en inspiratiebron voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op gebied van onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen en -diensten. Het doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren.

Op woensdag 5 & donderdag 6 februari 2020 vindt de tiende editie van IPON plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Ook deze editie zijn er weer vele nieuwe en innovatieve initiatieven op het gebied van onderwijsinnovatie & professionalisering. Onder andere de Kieswijzer Programmeren die werd ontwikkeld in opdracht van Bètapunt Noord.

In Noord-Nederland wordt intensief geëxperimenteerd met programmeeronderwijs in het Primair Onderwijs (PO). Veel verschillende initiatieven en samenwerkingsverbanden zijn ontstaan, zowel vanuit het onderwijs zelf als vanuit de samenleving en het bedrijfsleven. Voor scholen blijkt het echter niet altijd makkelijk om een goede keus te maken voor programmeeronderwijs. Bètapunt Noord heeft besloten om middels een project de lesstof in kaart te brengen, zodat scholen een goede afweging kunnen maken welk programmeeronderwijs goed bij ze past. Het resultaat is de Kieswijzer Programmeren die is gebaseerd op daadwerkelijke ervaring in de klas met de lesstof.

Meer informatie over IPON en het programma op 5 en 6 februari