Op woensdagmiddag 29 januari worden alle basisscholen die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in hun lesprogramma verweven lekker in het zonnetje gezet. Want er zijn zo veel goede voorbeelden en inspirerende ideeën die aandacht verdienen!

Enthousiasme voor wetenschap- en techniekonderwijs

Op het TechniekTrofeest, dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt, kun je een flinke dosis W&T-inspiratie opdoen. Ben jij enthousiast voor wetenschap- en techniekonderwijs en wil jij jouw school een stap verder brengen? Je bent van harte welkom op woensdag 29 januari van 16.00 tot 19.30 uur in DeFabrique in Utrecht. Inloop is vanaf 15.30 uur.

Wil jij deze feestelijke gebeurtenis niet missen? Meld je dan aan via deze link. Wacht niet te lang, want er is beperkt plek. Met twee personen van dezelfde school komen mag, maar vul dan wel allebei een apart inschrijfformulier in.

Inspiratie en nieuwe inzichten

Onder de bezielende leiding van wetenschapsjournalist en programmamaker Adriaan ter Braack kun je genieten van een mooi programma.

  • Rolf Hut laat met zijn MacGyver-aanpak aan de hand van huis-tuin-en-keukenspullen zien dat Wetenschap en Technologie voor iedereen is weggelegd en hoe je met Onderzoekend & Ontwerpend leren het innovatietalent en de creativiteit van kinderen – en van jezelf – stimuleert. Rolf is wetenschapper aan de TU Delft en onder andere bekend van zijn boek Rolfs maakbare wereld.
  • Onder tromgeroffel worden vervolgens de winnaars van de Inspiratieprijs 2020 en de TechniekTrofee 2020 bekendgemaakt.
  • Maar geen tijd om achterover te leunen, want Adriaan ter Braack neemt ons letterlijk mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek, waarbij ook jijzélf onderdeel wordt van een verrassend experiment.
  • Na een gezellige borrel met rolling diner zul je geheel opgeladen weer naar huis gaan, gewapend met goodie bag, verse kennis over wetenschap- en techniekonderwijs en vast ook diverse nieuwe inspirerende contacten in je telefoon.

Meld je aan voor het TechniekTrofeest