Op maandag 14 oktober wordt de aftrap gegeven voor het Innovatiefestival Midden-Groningen. Dit gebeurt op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand door wethouders Borg en Drenth. Zij doen dit samen met leerlingen van de Van Heemskerckschool en de WA Scholtenschool.

Het Innovatiefestival bestaat uit drie onderdelen:

  1. De Innovatieweek van 14 t/m 18 oktober
  2. Een challenge
  3. Het Innovatiefestival op 7 december

De Innovatieweek

Tijdens deze week maken de leerlingen van groep 8 kennis met de wereld van techniek. Op het dr. Aletta Jacobs College maken de leerlingen een technisch werkstuk. Ook bezoeken ze in deze week een bedrijf in de regio.

De challenge

Het bedrijf waar de leerlingen te gast zijn daagt hen uit om een creatieve oplossing te bedenken voor een specifiek probleem: maak een relatiegeschenk voor het bedrijf, bedenk een product voor het afvalmateriaal van het bedrijf of maak iets voor iemand met een beperking zodat deze persoon zelfstandiger wordt. In de uitdaging moet het thema geluk worden verwerkt. Leerlingen kunnen hun ideeën uitwerken op school maar ook in het eLab van de openbare bibliotheek in Hoogezand. Daar kunnen ze aan de slag met een 3D-printer, een lasercutter en allerhande elektronica en software. Op vrijdag 6 december mogen de basisschoolleerlingen hun unieke oplossing van deze challenge presenteren in het Kielzog. De kinderen met het meest innovatieve idee winnen een mooie prijs.

Het Innovatiefestival

Op zaterdag 7 december vindt van 10.00 uur tot 17.00 uur het Innovatiefestival plaats in en rond de bibliotheek in Hoogezand. Het Innovatiefestival laat de kracht en impact van technologie, creativiteit en maken zien. Gedurende de hele dag is het podium voor tien innovatieve bedrijven, twintig instellingen en makers uit de regio. Mensen van alle leeftijden kunnen op deze zaterdag zelf ontdekken hoe fascinerend en cool de wereld van innovatie, techniek en creativiteit is. Dat kan door middel van proefjes, workshops, gamen, proeven, bouwen, maken, ervaren.