Veel leerkrachten en docenten hebben weinig kennis over het regionale bedrijfsleven. Dat is jammer omdat zij een belangrijke rol spelen bij de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Wanneer docenten een beter beeld hebben van wat er binnen bedrijven mogelijk is, kunnen zij leerlingen beter adviseren en motiveren.

Daarom heeft Platform Talent voor Technologie aan bedrijven, verspreid over de diverse technische branches, in de provincie Friesland gevraagd om voor docenten hun deuren open te zetten.
Het programma begint meestal met een rondleiding door het bedrijf, waarbij wordt stilgestaan bij de bedrijfsactiviteit en de verschillende beroepen binnen de organisatie. Daarna wordt er afgesloten met een presentatie en een vragenkwartier. Zowel de medewerkers van de bedrijven als de docenten reageren positief op dit initiatief omdat het verrijkend is voor het onderwijs. Leerlingen vinden het interessant om te weten hoe dat wat ze op school leren, ingezet kan worden bij het uitoefenen van een beroep. Voorbeelden uit de ‘echte praktijk’ zijn altijd inspirerend en leuk om te horen.

Op donderdag 26 september zijn we te gast bij YP Your Partner in Drachten

YP Your Partner is gespecialiseerd in het ontwerpen en onderhouden van industriële automatisering. Dit veelal in combinatie met de telemetrie toepassing voor het optimaal beheren en bewaken van de betreffende installaties op afstand. Zij onderscheiden zich door het continu toepassen van innovaties, een hoge dienstbaarheid en het kwaliteitsniveau van hun werk.

We worden ontvangen door de directeur Theun Prins die ons mee zal nemen in de wereld van AR, Augemented Reality. Anders dan bij VR zie je naast alle digitale objecten om je heen ook de gewone wereld. De mogelijkheden met AR zijn grenzeloos. In deze AR experience neemt hij ons mee wat dit voor alle beroepen kan betekenen.

Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Waar: YP Your Partner, Amperelaan 1, 9207 AM Drachten

Programma
15.00 – 15.15 uur Inloop
15.15 – 15.30 uur welkom en presentatie
15.30 – 16.30 uur “aan de slag”
16.30 – 17.00 uur napraten en afsluiting

Aanmelden
Stuur een email naar p.lambert@pbt-netwerk.nl ovv Your Partner