Veel leerkrachten en docenten hebben weinig kennis over het regionale bedrijfsleven. Dat is jammer omdat zij een belangrijke rol spelen bij de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Wanneer docenten een beter beeld hebben van wat er binnen bedrijven mogelijk is, kunnen zij leerlingen beter adviseren en motiveren.

Daarom heeft Platform Talent voor Technologie aan bedrijven, verspreid over de diverse technische branches, in de provincie Friesland gevraagd om voor docenten hun deuren open te zetten.

Het programma begint meestal met een rondleiding door het bedrijf, waarbij wordt stilgestaan bij de bedrijfsactiviteit en de verschillende beroepen binnen de organisatie. Daarna wordt er afgesloten met een presentatie en een vragenkwartier. Zowel de medewerkers van de bedrijven als de docenten reageren positief op dit initiatief omdat het verrijkend is voor het onderwijs. Leerlingen vinden het interessant om te weten hoe dat wat ze op school leren, ingezet kan worden bij het uitoefenen van een beroep. Voorbeelden uit de ‘echte praktijk’ zijn altijd inspirerend en leuk om te horen.

Ook in het nieuwe schooljaar vinden er weer bedrijfsbezoeken plaats.

  • Donderdag 26 september zijn we te gast bij Your Partner te Drachten en neemt Theun Prins, directeur, ons mee in de wereld van augmented reality.
  • Dinsdag 29 oktober worden we ontvangen bij Heiwo te Wolvega . Bij Heiwo krijgen we alles te horen en zien over klantspecifieke carosseriebouw. Een prachtig proces met veel verschillende handelingen.
  • Woensdag 27 november opent Warnier Precisie Metaal in Joure de deuren voor ons. Zij zijn  de Friese specialist als het gaat om precisie metaalbewerking.

De bedrijfsbezoeken beginnen om 15.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur.
 
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Petra Lambert:
p.lambert@ptvt.nl onder vermelding van de naam van het te bezoeken bedrijf.
Na de zomervakantie volgt per bezoek een officiële uitnodiging en meer informatie via de website en nieuwsbrief van Bètapunt Noord