Veel basisscholen willen in hun onderwijs meer aandacht geven aan programmeren en computational thinking, maar weten niet goed hoe. Het wordt wel tijd om hierover na te denken, want vanaf 2020 moeten digitale vaardigheden (waarvan computational thinking een onderdeel is) zijn opgenomen in het curriculum. Daarom biedt VHTO je de mogelijkheid om via DigiLeerKracht in één dag de beginselen van programmeren in Scratch te leren, en te ontdekken hoe je dit kunt inzetten binnen vakken als taal, rekenen en creatieve vakken.

Speciaal voor alle basisschoolleerkrachten in Noord-Nederland organiseert VHTO i.s.m. Provincie Drenthe op woensdag 13 november 2019 een DigiLeerKracht-scholing in Assen. Meld u hier aan!

Doel

Er bestaat allerlei lesmateriaal over programmeren voor het basisonderwijs, maar waar begin je als je nog niet zoveel ervaring hebt? DigiLeerKracht! Het doel van deze scholingsdag is om leerkrachten met weinig of geen ervaring in programmeren de basisbeginselen van programmeren in Scratch te leren, en om te laten zien hoe je dit kan verbinden met je bestaande onderwijs. Na afloop van DigiLeerKracht ben je in staat om een lesje programmeren te geven, weet je waar je nieuw lesmateriaal kunt vinden en waar je online oefeningen kan vinden om jezelf te blijven trainen. Zodoende ben je in staat om het programmeeronderwijs op je eigen school een boost te geven!

Na afloop

Na de workshopsessies krijg je toegang tot een Massive Open Online Course over programmeren in Scratch, speciaal voor basisschoolleerkrachten. Je kan zodoende in eigen tijd verder oefenen als je daar behoefte aan hebt. Je ontvangt een certificaat van deelname waarop de inhoud van de scholing staat.

Praktische informatie

Datum:                 woensdag 13 november 2019
Tijden:                  15:00 – 20:00 uur
Adres:                   Provinciehuis Drenthe, Westerbrink 1,
                             9405 BJ Assen
Kosten:                Gratis
Eten:                    Avondeten wordt verzorgd

“Ik heb onwijs veel zin gekregen om les te gaan geven in programmeren. Wat hebben jullie mij veel inspiratie gegeven!”

Deelnemer aan DigiLeerKracht-scholing