Basisscholen in Noord- en Midden Groningen die graag inspiratie willen op het gebied van wetenschap en techniek kunnen hiervoor vanaf schooljaar 2019/2020 terecht bij De Jonge Onderzoekers. Bijvoorbeeld via een gastles in de klas maar veel leuker is het om met de leerlingen een dagdeel naar De Jonge Onderzoekers te komen op de locatie in Appingedam.

In het goed uitgeruste technieklokaal van het Noorderpoortcollege in Appingedam hebben leerlingen lekker de ruimte en is lawaai maken geen probleem! De medewerkers van De Jonge Onderzoekers helpen de leerlingen om hun creatieve ideeën uit te werken tot prachtige persoonlijke werkstukken.

De Jonge Onderzoekers biedt verschillende programma’s aan zoals een beginners- en gevorderden cursus programmeren, een werkstuk maken met elektronica, hout of metaal en een proefjescircuit. In overleg met de school worden er passende activiteiten voor de leerlingen uitgezocht.

Tegen een kleine vergoeding kunnen scholen bij De Jonge Onderzoekers terecht. Neem voor meer informatie contact op via eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl.