Alle Friese basisscholen die in 2017 een Meccanoid EDU-Robot kregen, kunnen op woensdag 5 juni a.s. meedoen aan een spetterende Robotrace tijdens hét evenement in de technische sector: Dynamiek in Techniek.

De Robotrace start om 10.00 uur op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Er zijn drie wedstrijdonderdelen:

1 Route lopen

Hier gaat het erom welke robot een uitgezet parcours het snelste aflegt. Er zijn vier markeringspunten in de route waar de robot van richting moet veranderen.

2 Robot aankleden

Een opdracht voor de creatievelingen. Zorg voor een vrolijke outfit voor je robot zodat iedereen die ‘m ziet er direct mee wil spelen. Maak van de robot het leukste speelmaatje ter wereld. De origineelst aangeklede robot wordt beloond. In de gekozen outfit doet de robot mee aan de wedstrijd.

3 Robot dance dance dance

Welke robot heeft de meest chille dance moves en beweegt alsof hij persoonlijk les heeft gehad van Beyoncé, Bruno Mars én Mick Jagger? De dans van de robot duurt minimaal twee en maximaal drie minuten. Welke robot is de absolute ‘dance pro’?

Jury

Een jury beoordeelt alle wedstrijdonderdelen. Voor elk onderdeel is er een beloning voor de mooiste of de beste uitvoering. De twee teams die over alle onderdelen de beste resultaten hebben gehaald krijgen een excursie door een fabriek waar robots een belangrijke rol spelen.

Voorbereiding

Leerlingen die meedoen aan de wedstrijd hebben vooraf de tijd om het parcours te verkennen en te oefenen (dit kan vanaf 8.30 uur). Neem de oplader voor de robot mee zodat je hem kunt opladen indien nodig.

Bouw-infraplein

Behalve met de Robotrace kunnen leerlingen zich ook vermaken op het Bouw-infraplein. Hier hebben ze de mogelijkheid om bouwactiviteiten te doen. Onder andere ontwerpen, plannen, bouwen met bamboe, timmeren, metselen, tegelen en graafmachines besturen staan op het programma. Daarnaast is er een bouwquiz, levensgroot Jenga en nog veel meer.

Met dit Bouwplein ervaren leerlingen hoe het is om in de bouw en infra te werken, wat je er allemaal mee kunt doen en wat er allemaal bij hoort.

Aanmelden

Meedoen aan de Robotrace? Aanmelden voor de wedstrijd kan nog steeds.

Bij vragen

Neem voor vragen contact op met Lenze Kielstra of Bote Galema

Dynamiek in Techniek is hét topevenement in de technische sector van ROC Friese Poort in samenwerking met het bedrijfsleven in Friesland.