Het Nederlands Instituut voor Biologie, de beroepsvereniging van biologen, heeft een heel bijzonder aanbod voor jou en je school. De firma Neopta wil nieuwe biologische microscopen beschikbaar stellen aan het basisonderwijs. Om te zorgen dat je daar direct mee aan de slag kunt, is er een lessenserie ontworpen en worden er korte trainingen gegeven bij jou in de buurt.

De training kost 250 euro voor twee personen. De vier microscopen met toebehoren krijg je direct na de training mee naar school.

De training in Noord-Nederland wordt gehouden op:

Dinsdag 14 mei van 15.30 – 17.30 uur bij Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2, 9401 SL in Assen

Meedoen? Vul per persoon het inschrijfformulier in. 

Heb je vragen, mail dan naar vandenoever@nibi.nl

Deelname aan training is mogelijk voor bij voorkeur twee leerkrachten per school liefst uit verschillende groepen. De school waarvan de twee leerkrachten meedoen, krijgt 4 biologische microscopen, 1 schoolserie micropreparaten, 1 verpakking object glaasjes, 1 verpakking dekglaasjes, werkbladen voor leerlingen en een docentenhandleiding.
Met het microscopie practicum wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe krijgt een plant alles op de goede plaats voor fotosynthese. Verder worden ook andere preparaten gebruikt bijvoorbeeld van een schimmel of de veer van een spreeuw.  

Kosten voor deelname aan de training voor twee leerkrachten 250 euro per school (BTW vrijgesteld).