Veel docenten hebben weinig kennis over het regionale bedrijfsleven. Dat is jammer omdat zij een belangrijke rol spelen bij de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Wanneer docenten een beter beeld hebben van wat er binnen bedrijven mogelijk is, kunnen zij leerlingen beter adviseren en motiveren.

Daarom hebben Jet-Net en Technet aan bedrijven, verspreid over de diverse technische branches, in de provincie Friesland gevraagd om voor docenten hun deuren open te zetten.

Het programma begint meestal met een rondleiding door het bedrijf, waarbij wordt stilgestaan bij de bedrijfsactiviteit en de verschillende beroepen binnen de organisatie. Daarna wordt er afgesloten met een presentatie en een vragenkwartier. Zowel de medewerkers van de bedrijven als de docenten reageren positief op dit initiatief omdat het verrijkend is voor het onderwijs. Leerlingen vinden het interessant om te weten hoe dat wat ze op school leren, ingezet kan worden bij het uitoefenen van een beroep. Voorbeelden uit de ‘echte praktijk’ zijn altijd inspirerend en leuk om te horen.

Het eerstvolgende bedrijfsbezoek vindt plaats bij Breman Service in Drachten op woensdag 29 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur. De Breman Installatiegroep is een landelijk werkende groep van 36 gespecialiseerde installatiebedrijven die zowel werken voor particulieren als voor de zakelijke markt.
Breman is expert op het gebied van duurzame en energiebesparende oplossingen in woningen. De medewerkers geven advies over de juiste installatie die past bij de wensen van bewoners, om comfortabel en energiezuinig wonen te realiseren.

Het bedrijfsbezoek is bedoeld voor docenten uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Petra Lambert onder vermelding van Breman Service.

Adres

Breman Service Drachten
De Hemmen 28
9206 AG Drachten

Programma

15.00 – 15.15 uur                Inloop
15.15 – 15.30 uur                Welkom en presentatie
15.30 – 16.30 uur                Rondleiding
16.30  – 17.00 uur               Napraten en afsluiting