Woensdag 6 maart 2019 organiseren de Vrienden van Techniek en KWTO bij Enexis in Zwolle een netwerkbijeenkomst over samenwerking tussen basisscholen en technische bedrijven. Centraal hierbij staat hoe een goede verbinding gelegd kan worden tussen het onderwijscurriculum en bedrijfsbezoeken, gastlessen en andere activiteiten. Deze netwerkbijeenkomst is bestemd voor zowel basisscholen als voor aanbieders van bedrijfsbezoeken w.o. organisaties van techniekdagen en -weken.

Tim Post van de Universiteit Twente, die onderzoek heeft gedaan naar de effecten van een techniekdag, geeft in zijn keynote adviezen hierover en over andere techniekactiviteiten die aangeboden worden.

Eén van de workshops betreft het bezoek aan het Enexishuis. Hierin ontdekt u dat u volledig zelfvoorzienend energie kunt opwekken. Bovendien ervaart u allerlei duurzame technieken onder één dak. Daarnaast kunt u kiezen uit een zestal andere workshops met presentaties vanuit de praktijk.

 

Programma

Vanaf 14.45 uur Ontvangst met koffie/thee

15.15 – 15.20 uur Welkom door Henk Mulder, voorzitter KWTO, en Matthijs Breel, voorzitter Vrienden van Techniek
15.20 – 15.40 uur Inleiding door Remco Rooker van Enexis, manager productie Noord-Infra

15.40 – 16.20 uur  “Het belang van bedrijfsbezoeken en belangrijke voorwaarden”, Keynote Tim Post

16.20 – 16.30 uur Korte pauze

16.35 – 17.20 uur Presentaties vanuit de praktijk 1e ronde

17.25 – 18.10 uur Presentaties vanuit de praktijk 2e ronde

18.10 – 19.00 uur In gesprek met elkaar; informele afsluiting met soep en broodjes
 

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf heden tot uiterlijk 1 maart.
Deze netwerkbijeenkomst is gratis.