Een MOOC is een Massive Open Online Course. Een Junior MOOC is bedoeld voor basisschoolleerlingen. De Rijksuniversiteit Groningen start in april met een nieuwe serie MOOC’s met als thema ‘Duurzaamheid’.

Tijdens de lessenseries komt elke week een andere wetenschapper aan het woord die de leerlingen meeneemt in zijn of haar onderzoek. Zo krijgen ze een kijkje achter de schermen en ontdekken ze welke stappen een wetenschapper allemaal zet om een antwoord te krijgen op zijn of haar onderzoeksvraag. In deze digilessen leren de leerlingen op interactieve manier de verschillende stappen van de empirische cyclus kennen, herkennen en toe te passen.

De digilessen zijn geschikt voor alle leerlingen van groep 7 en 8 en zijn bedoeld om hen kennis te laten maken met wetenschap om hen heen. Leerkrachten krijgen niet alleen toegang tot de digilessen maar ook tot het bijbehorende lesmateriaal.

De lessen starten op 1 april 2019. Je kunt je klas nu alvast voor-inschrijven.