Veel docenten hebben weinig kennis over het regionale bedrijfsleven. Dat is jammer omdat zij een belangrijke rol spelen bij de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Wanneer docenten een beter beeld hebben van wat er binnen bedrijven mogelijk is, kunnen zij leerlingen beter adviseren en motiveren.

Daarom hebben Jet-Net en Technet aan bedrijven, verspreid over de diverse technische branches, in de provincie Friesland gevraagd om voor docenten hun deuren open te zetten.

Het programma begint meestal met een rondleiding door het bedrijf, waarbij wordt stilgestaan bij de bedrijfsactiviteit en de verschillende beroepen binnen de organisatie. Daarna wordt er afgesloten met een presentatie en een vragenkwartier. Zowel de medewerkers van de bedrijven als de docenten reageren positief op dit initiatief omdat het verrijkend is voor het onderwijs. Leerlingen vinden het interessant om te weten hoe dat wat ze op school leren ingezet kan worden bij het uitoefenen van een beroep. Voorbeelden uit de ‘echte praktijk’ zijn altijd inspirerend en leuk om te horen.

Het eerstvolgende bedrijfsbezoek vindt plaats bij Steinfort Glas in Franeker op donderdag 28 februari van 14.30 uur tot 16.30 uur. Steinfort is expert in het bewerken van glas op alle mogelijke manieren: gehard, verlicht en interactief glas, geëmailleerd of keramisch geprint glas – in alle soorten, maten en kleuren.

Het bedrijfsbezoek is bedoeld voor docenten uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Petra Lambert onder vermelding van Steinfort Glas.

Adres

Steinfort Glas
Marconistraat 6
8801 PM Franeker

Programma

14.30 – 14.45 uur                Inloop
14.45 – 15.15 uur                Presentatie
15.15 – 16.15 uur                Rondleiding
16.15  – 16.30 uur               Napraten en afsluiting