Veel docenten hebben weinig kennis over het regionale bedrijfsleven. Dat is jammer omdat zij een belangrijke rol spelen bij de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Wanneer docenten een beter beeld hebben van wat er binnen bedrijven mogelijk is, kunnen zij leerlingen beter adviseren en motiveren.

Daarom hebben Jet-Net en Technet aan bedrijven, verspreid over de diverse technische branches, in de provincie Friesland gevraagd om voor docenten hun deuren open te zetten.

Het programma begint meestal met een rondleiding door het bedrijf, waarbij wordt stilgestaan bij de bedrijfsactiviteit en de verschillende beroepen binnen de organisatie. Daarna wordt er afgesloten met een presentatie en een vragenkwartier. Zowel de medewerkers van de bedrijven als de docenten reageren positief op dit initiatief omdat het verrijkend is voor het onderwijs. Leerlingen vinden het interessant om te weten hoe dat wat ze op school leren ingezet kan worden bij het uitoefenen van een beroep. Voorbeelden uit de ‘echte praktijk’ zijn altijd inspirerend en leuk om te horen.

Het eerstvolgende bedrijfsbezoek vindt plaats bij Stertil in Kootstertille op donderdag 24 januari van 15.00 uur tot 17.30 uur. Stertil is onderdeel van de Stertil Group en heeft drie belangrijke ondernemingen. Stertil-Koni is de internationale marktleider in heavy duty voertuighefsystemen. Stertil Dock Products biedt oplossingen van hoge kwaliteit voor laadperrons en Stokvis Service verzorgt installaties, service en nazorg voor zowel hefbruggen als dock products.

Het bedrijfsbezoek is bedoeld voor docenten uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Petra Lambert onder vermelding van Stertil.

Adres

Stertil B.V.
Westkern 3
9288 CA Kootstertille

Programma

15.00 – 15.15 uur                     Inloop
15.15 – 16.15 uur                     rondleiding
16.15 – 17.00 uur                     presentatie Stertil
17.00  – 17.30 uur                    napraten en afsluiting