Veel leerkrachten en docenten hebben weinig kennis over het regionale bedrijfsleven. Dat is jammer omdat zij een belangrijke rol spelen bij de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Wanneer docenten een beter beeld hebben van wat er binnen bedrijven mogelijk is, kunnen zij leerlingen beter adviseren en motiveren.

Daarom heeft Platform Talent voor Technologie aan bedrijven, verspreid over de diverse technische branches, in de provincie Friesland gevraagd om voor docenten hun deuren open te zetten.

Het programma begint meestal met een rondleiding door het bedrijf, waarbij wordt stilgestaan bij de bedrijfsactiviteit en de verschillende beroepen binnen de organisatie. Daarna wordt er afgesloten met een presentatie en een vragenkwartier. Zowel de medewerkers van de bedrijven als de docenten reageren positief op dit initiatief omdat het verrijkend is voor het onderwijs. Leerlingen vinden het interessant om te weten hoe dat wat ze op school leren, ingezet kan worden bij het uitoefenen van een beroep. Voorbeelden uit de ‘echte praktijk’ zijn altijd inspirerend en leuk om te horen.

De komende periode staan de volgende bedrijfsbezoeken op de planning:

  • Woensdag 26 februari zijn we te gast bij Friso Bouwgroep in Sneek. Ze nemen ons mee in een kennismaking met hun bedrijf, ontwikkelingen in de bouw, toepassing van VR en ze brengen ons in contact met professionals die werkzaam zijn in deze sector. 
  • Dinsdag 24 maart brengen we een bezoek aan Kwant Controls, eveneens te Sneek. In deze ultra moderne omgeving worden nautische systemen gemaakt om de veiligheid en betrouwbaarheid op bijvoorbeeld schepen te verhogen. Kwant Controls is lid van het Innovatie Cluster Drachten.

De bedrijfsbezoeken beginnen om 15.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. Opgeven kan door een mail te sturen naar Petra Lambert, onder vermelding van bedrijfsbezoek + bedrijfsnaam van het bedrijf dat je wilt bezoeken.