Hoe breng je thema’s als wetenschap & technologie, duurzaamheid en kunst & cultuur voor je leerlingen tot leven in zinvolle, inspirerende lessen? Om leerkrachten hierbij te helpen organiseren K&C (steuninstelling voor kunst en cultuur in Groningen en Drenthe) en Bètapunt Noord het Maak het samen atelier op woensdag 27 maart 2019 van 15.00 uur tot 17.30 uur.
In het Maak het samen atelier ontwikkel je samen met kunstenaars lesmateriaal rond een specifiek onderwerp of thema, daarbij gebruikmakend van elkaars expertise. De lessen kun je direct gebruiken in je eigen klas.

Het Maak het samen atelier op woensdag 27 maart staat in het teken van wetenschap en technologie en vindt plaats in sciencecentrum De Magneet van de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen. De Magneet staat vol uitdagende doe-stations rondom het thema energie.

Na de kennismaking met De Magneet koppel je de activiteiten die je hebt gedaan, samen met een vakdocent, aan de disciplines muziek of beeldend zodat er vakoverstijgende lessen ontstaan. Aan het eind van de middag ga je naar huis met een schat aan kennis en ervaring én praktische handvatten om het geleerde toe te passen in je eigen lessen.

De kosten voor dit Maak het samen atelier bedragen € 25,00 per persoon.

Voor: Leerkrachten basisonderwijs

Door: Kunst & Cultuur in samenwerking met Bètapunt Noord, muzikant Michiel van der Veen en beeldend kunstenaar Sandra Vermanen

Wanneer: Woensdag 27 maart 2019 van 15.00 tot 17.30 uur

Waar: Sciencecentrum ‘De Magneet’, Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen

Maximum aantal deelnemers: 16
Kosten: € 25