Op 6 oktober jl. ging de Codeweek van start. Overal in Europa vinden activiteiten plaats voor kinderen georganiseerd door scholen, bibliotheken en andere maatschappelijke organisaties. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met alle facetten van digitale geletterdheid. Ze kunnen leren programmeren, hacken of op een andere manier werken aan hun digitale vaardigheden.

In het kader van deze Codeweek organiseert de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen een middag speciaal voor leerkrachten waarbij je kennis kunt maken met verschillende digitale lesmaterialen. Denk aan educatieve robots zoals de Beebot, Cubetto, mBot, Ozobot, LEGO WeDo en Lego Mindstorms, maar ook aan het creatief ontwerpen en zelf programmeren van websites. Onderzoekers van de Innovatiewerkplaats ICT & Didactiek en vierdejaars studenten van de pabo zijn aanwezig om je van de nodige achtergrondinformatie te voorzien: hoe kun je robots gebruiken in je klas en wat zijn de mogelijkheden voor vakintegratie?
En natuurlijk is er gelegenheid om alle robots zelf te ontdekken en uit te proberen!

Kom woensdag 17 oktober vanaf 14.00 uur naar de pabo en ontdek de mogelijkheden om op een praktische manier met je leerlingen aan de slag te gaan met digitale geletterdheid!

Deelname aan deze middag is kosteloos en aanmelden is niet noodzakelijk. Wel kun je via Facebook laten weten of je geïnteresseerd bent en/of zult komen.

Wat
Codeweek; Robots in de klas?
Wanneer
Woensdag 17 oktober 2018 vanaf 14.00 uur
Wie
Voor leerkrachten basisonderwijs die meer willen weten over de mogelijkheden van digitale leermiddelen
Waar
Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen, BrugsmaBorg, Zernikeplein 9 te Groningen