Op vrijdag 12 oktober a.s. kunnen kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar uit de omgeving van Meppel en Steenwijk kennismaken met technische bedrijven uit hun eigen regio. Tijdens dit evenement, dat helemaal in het teken staat van ‘beleving’ en ‘doen’, komen de bezoekers in aanraking met zoveel mogelijk facetten van technische beroepen.

Positieve beeldvorming techniek

Techniek Tastbaar wil het beeld dat veel kinderen en jongeren bij techniek hebben positief beïnvloeden. Nog te vaak wordt een technisch beroep geassocieerd met zwaar en vies werk, terwijl dit in heel veel gevallen niet zo is. Techniek Tastbaar toont de diversiteit binnen de technische sector en door de vele doe-activiteiten die de deelnemende bedrijven organiseren kunnen kinderen en jongeren zelf ervaren hoe leuk een technisch beroep kan zijn. Daarnaast krijgen ze informatie over studie- en carrièremogelijkheden.

Doelgroep

Het evenement is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 uit de omgeving van Steenwijk en Meppel, leerlingen van het vmbo en havo/vwo, leerlingen van het ROC, hun ouders en/of verzorgers. Techniek Tastbaar wordt georganiseerd door lokale bedrijven in samenwerking met Jet-net en Technet.

Locatie

RSG Tromp Meester
Stationstraat 40
8331 GK Steenwijk
Het programma start om 14.00 uur en eindigt om 21.00 uur.