Vraag jij je ook wel eens af hoe we onderwijs vorm kunnen geven op een manier die kinderen nieuwsgierig en onderzoekend maakt? Dan nodigen we je graag uit voor het W&T-café op 10 oktober a.s. in De Pleats te Burgum. Het programma bestaat uit een W&T-informatiemarkt en een inspirerende lezing door Claire Boonstra van Operation Education.

Lezing Claire Boonstra ‘Vragend veranderen’

Onze kinderen groeien op in een wereld vol technologie. Ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Flexibel zijn, open staan voor verandering, je eigen talenten ontwikkelen en kunnen inzetten zijn voor kinderen belangrijke voorwaarden op weg naar zelfstandigheid en een leven lang leren. Hoe kan het onderwijs zo goed mogelijk aansluiten bij de eisen van een nieuwe tijd? Claire Boonstra introduceert de aanpak van ‘Vragend Veranderen’. Een aanpak waarbij zij fundamentele vragen stelt over het waarom en waartoe van onderwijs.

Programma

14.15-15.00  W&T-informatiemarkt
15.00-17.00  interactieve lezing van Claire Boonstra
17.00-18.00  W&T-informatiemarkt

W&T- Informatiemarkt

Op de W&T-informatiemarkt presenteren verschillende organisaties en bedrijven zich aan de bezoekers. Je kunt er materialen uitproberen, vragen stellen en in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen over onderwijsvernieuwing, talentstimulerende didactiek en de invoering van W&T in het lesprogramma.

Overzicht standhouders
Wetsus
Bouwen aan de bouw
TechniekTalent.nu
PMOT
Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland
Techniek, Talent & Energie
OA2SE

Meer informatie en aanmelden
Het W&T-café vindt plaats in De Pleats, Schoolstraat 82 te Burgum.
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met a.buruma@pcbotdiel.nl.