SummerLabb, het duurzaamheidsplatform van festivalland, komt in samenwerking met de Gemeente Groningen met een online lesprogramma voor basisscholen in Groningen. Het lesprogramma bestaat uit een Energiequiz, gebaseerd op vragen uit het programma Energie in Nederland.

Programma

In 2018 komt SummerLabb met een online lesprogramma, dat is geïnspireerd op het scholenprogramma van SummerLabb, dat sinds 2015 op Eurosonic Noorderslag staat. Na meerdere edities op twee verschillende locaties in Groningen is gebleken dat er animo is voor een uitgebreider lesprogramma. Dus niet alleen SummerLabb tijdens Eurosonic Noorderslag, maar het hele jaar door.

Van 1 mei 2018 tot en met 21 juli (start zomervakantie) zal een testversie van het online programma beschikbaar zijn voor basisscholen in de stad Groningen. Het programma is geschikt voor de groepen 5, 6, 7 en 8.

Doelen

De leerdoelen van dit online programma liggen voornamelijk bij het overdragen van de kennis op het gebied van energie en wetenschap. De quiz is een interactieve en leerzame manier om meer te weten te komen over het gebruik van energie nu en in de toekomst. Middels goede uitleg bij de vragen wordt het kennisniveau van de leerlingen vergroot.

Deelname programma en prijs voor de winnaar

Het online programma, dat bestaat uit een quiz, is voor alle basisscholen in Groningen gratis en te downloaden tussen 1 mei en 21 juli 2018. De antwoorden van de quiz worden nagekeken door de redactie van SummerLabb. Na de zomervakantie van 2018 wordt de winnaar van de energiequiz bekend gemaakt. De winnende klas ontvangt een leuke verrassing.

Meer informatie

Begin mei volgt er meer informatie over het downloaden en maken van de Energiequiz. De quiz zelf neemt ongeveer een uur tijd in beslag, dit is inclusief het bespreken van de vragen en antwoorden. De voorbereiding voor leerkrachten is minimaal, aangezien alles wordt uitgelegd in de tweede lesbrief en in de quiz zelf.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Manon Vos of Lisa Kroeske: (020) 7630120.