In Noord-Nederland wordt op basisscholen steeds vaker geëxperimenteerd met programmeerlessen. Veel verschillende initiatieven en samenwerkingsverbanden zijn ontstaan, zowel vanuit het onderwijs zelf als vanuit de samenleving en het bedrijfsleven. Voor scholen is het lastig om een goede keus te maken uit het groeiend aanbod van lessen en programma’s. Om scholen bij hun keus te helpen brengt Bètapunt Noord, samen met scholen en leerkrachten, het beschikbare aanbod aan programmeerlessen in kaart. Hierbij gaan we uit van de eigen ervaring van leerkrachten: voor de kieswijzer gebruiken we uitsluitend de input van leerkrachten met ervaring met programmeeronderwijs.

Hiervoor hebben we ook jouw hulp nodig! Heb je ervaring met het geven van programmeerlessen en wil je ons helpen met het vullen van de kieswijzer, klik dan op onderstaande link. Bovendien worden de eerste 50 inzendingen beloond met een bedankje; een ondersteuning voor programmeeronderwijs, uitgesplitst over verschillende bouwen. Je kan kiezen uit:

  • Onderbouw: boek Hello Ruby
  • Middenbouw: boek ScratchJr
  • Bovenbouw: micro-Bit experimenteer-board

Invullen van de vragenlijst kan via deze link.

Voor vragen over de kieswijzer of de vragenlijst kun je contact opnemen met Jan Salvador van der Ven via salvador@groningenprogrammeert.nl