De inschrijving voor het Techniek Toernooi 2018 is geopend. Op 29 maart vindt de regiofinale Noord plaats bij de Hanzehogeschool Groningen. Scholen kunnen met alle groepen deelnemen aan deze techniekwedstrijd. De uitdagingen voor iedere groep staan klaar op de website van het Techniek Toernooi.

De uitdagingen in 2018

Voor iedere groep staat er een toffe uitdaging klaar:

  • Groep 1/2 gaat aan de slag met ‘De sterke schuit’
  • Groep 3/4 buigt zich over ‘Het wiebelende waterinsect’
  • Groep 5/6 mag nadenken over ‘De rijzende roeiboot’
  • Groep 7/8 krijgt ‘Een dansende duikboot’

Bekijk de uitdagingen

Wat is het Techniek Toernooi?

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. In teams van maximaal vier werken de kinderen aan een technische opdracht. De wedstrijd begint op school of bij een buitenschoolse activiteit. Met behulp van lesmateriaal lopen de leerlingen stap voor stap door het onderzoek- en ontwerpproces. Het beste team van de klas mag vervolgens de strijd aan gaan tijdens een van de regiofinales. De winnaars uit de regio’s mogen het tegen elkaar opnemen tijdens de finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Er zijn acht spannende competities, waarin ieder jaar een ander thema centraal staat.