Op woensdag 28 maart a.s. organiseren de scholen van schoolbesturen Primus en De Basis, in Oudeschoot (Friesland), een W&T-café voor leerkrachten. Een W&T-café is een informele bijeenkomst waar leerkrachten van verschillende scholen elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen rond wetenschap en techniek met elkaar kunnen delen. Het onderwerp van dit W&T-café is ‘Passie voor Wetenschap & Techniek’.

Het W&T-café heeft tot doel leerkrachten te inspireren om met wetenschap en techniek aan de slag te gaan en, als ze dit al doen, hen op nieuwe ideeën te brengen en nieuwe mogelijkheden aan te reiken. Leerkrachten kunnen er terecht met vragen over W&T in de klas en krijgen praktische tips en ideeën die meteen de volgende dag gebruikt kunnen worden in de les. Daarnaast komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van W&T aan bod.

Het programma van het W&T-café in Oudeschoot, dat o.a. zal bestaan uit een serie workshops, wordt binnenkort op deze website gepubliceerd, evenals de locatie en de tijd.