TechniekTalent.nu ondersteunt scholen die aan de slag willen met wetenschap- en techniekonderwijs en daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken. TechniekTalent.nu biedt workshops aan, heeft goede lesvoorbeelden en organiseert gastlessen en bedrijfsbezoeken. Het bestaande aanbod is vernieuwd.

TechniekTalent.nu biedt hulp met een vernieuwd aanbod gekoppeld aan de vier vragen die leerkrachten, schoolleiders en schoolteams het vaakst stellen:

Hoe start ik met wetenschap en techniek?
Scholen die een impuls willen geven aan wetenschap en techniek, maar het lastig vinden om te bedenken hoe dat aan te pakken, kunnen hiervoor een workshop volgen.

Hoe geef ik goed les in wetenschap en techniek?
TechniekTalent.nu verzamelde goede lesvoorbeelden waar iedere leerkracht mee uit de voeten kan.

Hoe veranker ik wetenschap en techniek in het curriculum?
Er zijn heel veel praktische oplossingen om wetenschap en techniek een structurele plek in het onderwijs te geven. Vaak met behoud van materialen en middelen die al op school aanwezig zijn.

Hoe werk ik slim samen met bedrijven?
Een kijkje nemen bij een bedrijf en zelf ervaren wat er komt kijken bij techniek is leuk en leerzaam. Scholen die het lastig vinden om zelf contact te leggen met bedrijven kunnen gebruik maken van gastlessen en bedrijfsbezoeken.

Kijk voor meer informatie op www.techniektalent.nu.