Leerlingen van de MR J.B. Kanschool uit Jubbega deden op vrijdag 13 oktober en zaterdag 14 oktober mee aan Technics4U, een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen. Het thema van de manifestatie was ‘zien, doen en denken over techniek’.

Op vrijdagochtend 13 oktober vertrokken de leerlingen op de fiets naar de Burgemeester Harmsmaschool in Gorredijk voor een afwisselend programma. Het onderdeel zien bestond uit vier korte pakkende en informatieve films over techniek. Het onderdeel denken was uitgewerkt in een techniekquiz. De leerlingen bleken verrassend veel over het onderwerp te weten. Tot slot was het tijd om iets te doen. De leerlingen gingen aan de slag met een techniekwerkstuk. Daarbij werden zij begeleid en geholpen door leerlingen van de Burgemeester Harmsmaschool.

Aan het eind van de ochtend ontvingen de leerlingen een gereedschapskoffertje met waardebonnen die tijdens de open bedrijvendag op zaterdag 14 oktober konden worden ingewisseld voor een stuk gereedschap.

Technics4U is een techniek promotieproject voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 7/8), leerkrachten en ouders.
Het project bestaat uit een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen op meestal vrijdag met aansluitend op zaterdag bedrijfsbezoeken voor leerlingen, hun ouders en leerkrachten. Doelstelling is hen te enthousiasmeren voor techniek!

Het initiatief voor Technics4U vindt zijn basis in de lokale samenwerkingsverbanden van de TechNet Kringen. In de TechNet Kringen participeren zowel bedrijven als scholen voor beroepsonderwijs. Eén van de doelen is de bevordering van instroom in de techniek.

Meer informatie over Technics4U