Stichting Ondernemend Onderwijs (STOO) organiseert op 7 december a.s. een middagcongres dat in het teken staat van kennisdelen tussen onderwijs en bedrijven, samenwerking, innovatie en duurzaam onderwijs voor de regio. Schoolbesturen, schoolleiders en docenten komen samen met IT-bedrijven, technische bedrijven, ondernemers en overheid.

In verschillende sessies worden de deelnemers op de hoogte gebracht van innovaties die de lessen of beroepspraktijk kunnen ondersteunen. Daarnaast zijn er sessies speciaal voor docenten en ondernemers over nieuwe IT-toepassingen en duurzaamheid. Vanuit diverse invalshoeken wordt er nagedacht over een visie op de toekomst waarin de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid een belangrijke rol speelt.

Met het congres wil STOO inspelen op de ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven en het onderwijs. Diverse bedrijfstakken zoals de bouw, techniek en IT, kampen nu al met een personeelstekort en dat wordt de komende jaren alleen maar erger. En het lijkt erop dat het onderwijs die tekorten niet zal aanzuiveren, want het aantal inschrijvingen voor technische beroepen daalt de laatste jaren gestaag. Ook kennen regio’s het probleem dat studenten weggaan om elders te studeren en vervolgens niet meer terugkomen. Met als gevolg dat ondernemers hun vacatures maar lastig kunnen invullen.

Het congres vindt plaats in Wognum op donderdag 7 december vanaf 12.30 uur en sluit af met een netwerkborrel om 17.30 uur. Aanmelden kan via deze link.