Op 22 en 23 december organiseert Startup Kid het evenement Coding4xmas, de mega micro:bit dagen in het Grand Theatre in Groningen. Kinderen vanaf 7 jaar leren programmeren met de micro:bit. Ook is er een inspiratiesessie van Pauline Maas van Codeklas. Zij gaat vertellen wat voor toffe dingen je met de micro:bit kunt doen. Coding4Xmas is voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook volwassenen kunnen aan de activiteiten meedoen.

De micro:bit is een minicomputertje van 4 bij 5 cm die in 2015 werd ontwikkeld op initiatief van de BBC om kinderen in aanraking te brengen met technisch knutselen. In Groot-Britannië is deze minicomputer inmiddels aan meer dan 1 miljoen 11-jarigen uitgedeeld. Vanaf eind 2017 wordt de micro:bit ook op scholen in Nederland gebruikt.

Coding4Xmas vindt plaats bij het Grand Theater Groningen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Kijk op de website van Startup Kid voor informatie over ticketprijzen.

Coding4xmas is een initiatief van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe en wordt mede mogelijk gemaakt door het Grand Theatre en City of Talent Groningen.