Op zaterdag 9 december 2017 vindt de eerste editie van het Maak & Innovatie Festival Midden-Groningen (MiFMig) plaats: hét doe-evenement voor vindingrijkheid. Deelnemers en bezoekers kunnen een hele dag lang genieten van workshops, expo-onderdelen, een (mini) scrapheap challenge, diverse maker talks en een fantastische festivalsfeer.

MifMig is een initiatief van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren, Biblionet Groningen, Parkmanagement Midden Groningen (PMMiG) en Winkelcentrum De Hooge Meeren.
De organisatoren willen met MifMig inwoners van Midden-Groningen laten ervaren hoe enthousiaste pioniers, uitvinders, visionairs, onderwijs en ondernemers werken aan de toekomst van de regio en de wereld.

MifMig laat zien wat ons in de (nabije) toekomst te wachten staat. Welke innovatieve technieken er momenteel al worden toegepast en wie er in de gemeente al enthousiast bezig zijn met de toekomst.

Robotica, artificial intelligence (AI), 3D printing, virtual reality, duurzaam ondernemen, hergebruik van afval, nieuwe opleidingen, slim ondernemen, handige makers, op MifMig komt het allemaal voorbij.

Samen met makers uit de regio presenteert MifMig interessante inspirerende projecten voor jong en oud. Het programma voor 9 december wordt via de website in de komende dagen stap voor stap bekend gemaakt.

Zaterdag 9 december wordt de eerste MifMiG gehouden in cultureel centrum het Kielzog en in en rondom winkelcentrum De Hooge Meeren.

MifMig lijkt op een Maker Faire. Bekijk de onderstaande video voor een indruk.