Ontdek hoe robots jouw leven veranderen. De bibliotheken van Midden-Fryslân organiseren een dag vol gratis robotica-workshops, lezingen en demonstraties van o.a. CoderDojo, de Bibliotheek, MediaArt, FryskLab, NHL Hogeschool, MisterBricks en Frack. Een geweldige dag uit voor jong en oud om kennis te maken met robotica.

Op de robotica-markt kun je kennismaken met diverse vormen van robotisering, en ervaren wat de impact van robotisering op je dagelijks leven is. De robotica-markt wordt gehouden bij de NHL, Rengerslaan 10 te Leeuwarden en duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Bekijk het volledige programma.

Ronald Giphart vs Robot

Schrijver Ronald Giphart brengt een bezoek aan de robotica-markt. Giphart schreef speciaal voor Nederland Leest samen met robot Asibot een verhaal dat opgenomen is in het cadeauboek. Op de markt vertelt hij over deze bijzondere samenwerking en zal hij signeren.

Jeugdactiviteiten over robotica in november en december

Behalve de robotica-markt op 25 november die leuk is voor het hele gezin, organiseren de bibliotheken ook zogenaamde Bieb Factory’s speciaal voor de jeugd. Dit zijn toffe activiteiten over robotica waarbij je zelf aan de slag mag. Bijvoorbeeld met Lego StoryStarter of met de robotjes Dash en Dot die je zelf moet programmeren.