Techniek Tastbaar is een ‘belevingsevent’ in de Techniek speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In navolging van de twee eerdere edities van Techniek Tastbaar in Meppel en Steenwijk vinden in het komende schooljaar ook Techniek Tastbaar events plaats in Drachten, Leeuwarden en Sneek.

Vanuit de TechNet kringen zijn er projectteams samengesteld die samen met de projectleider Techniek Tastbaar, John van Mierlo, dit zinvolle en inspirerende event gaan organiseren.

De data zijn al gepland:

  • 3 november 2017 Techniek Tastbaar Drachten
  • 24 november 2017 Techniek Tastbaar Leeuwarden
  • 23 maart 2018 Techniek Tastbaar Sneek

Leerlingen ontvangen een uitnodiging voor het event via hun school. De basisscholen worden bezocht door een team van enthousiaste studenten die in de groepen 7 en 8 flyers uitdelen en een aanstekelijk praatje houden. In de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs nemen de docenten die deel uitmaken van de Technetkring die rol op zich.
Nadat de leerlingen zijn geïnformeerd over Techniek Tastbaar kunnen zij zich via de website aanmelden.

Via Facebook kunnen belangstellenden alle nieuwtjes rond deze events lezen. Techniek Tastbaar vindt steeds plaats in een school in de genoemde gemeente en is voor iedereen op de betreffende dag toegankelijk van 14.00 uur tot 21.00 uur.

Wie vragen heeft of meer informatie wil hebben over Techniek Tastbaar in Friesland kan contact opnemen met Petra Lambert, Regionaal kennismanager van Tecwijzer: p.lambert@tecwijzer.nl.

Bekijk voor een impressie de aftermovie: