In 2017 ontvingen alle Friese basisscholen een wel heel bijzonder cadeau. Iedere school kreeg een zelfbouw robot. Het Innovatiecluster Drachten maakte dit mogelijk samen met de provincie Fryslân onder de vlag Edu-Robotics. Leerlingen van de groep 7 en 8 van de Friese basisscholen werden op deze manier aangenaam verrast en uitgedaagd om de robots in elkaar te zetten en te programmeren.Zo kunnen ze zelf ervaren hoe leuk techniek kan zijn.

Maar ja, als de robot in elkaar zit, wat doe je er dan mee? Om de leerlingen betrokken te houden bedacht Edu Robotics een challenge. Leerlingen kregen de opdracht om vlogs te maken over het bouw- of programmeerproces van hun robot. Ook filmpjes waarin ze laten zien wat hun robot allemaal al kan, mogen ingestuurd worden. Deze challenge loopt tot 31 januari 2018.

Om leerlingen nog enthousiaster te maken voor robotica organiseert Edu Robotics op 21 februari 2018 het Edu Robotics Event. De winnaar van de challenge wordt bekend gemaakt en de deelnemers zullen geconfronteerd worden met heel veel robotica in actie.

Het volledige programma van het Edu Robotics Event zal binnenkort te vinden zijn op de website van Edu Robotics. In januari 2018 kunnen scholen zich via dezelfde website inschrijven voor het event.