Zpannend Zernike is de Groningse bijdrage aan het Weekend van de Wetenschap. Vanwege dat andere grote evenement in Groningen, de 4 Mijl, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet in het eerste maar in het tweede weekend van oktober plaats, dus op zaterdag 14 en zondag 15 oktober.

Drie dagen na Zpannend Zernike 2016 werd bekend dat de Groningse professor Ben Feringa de Nobelprijs voor Scheikunde heeft gewonnen! Geïnspireerd door Ben Feringa heeft Zpannend Zernike ook dit jaar weer een gevarieerd programma samengesteld, met ‘gouwe ouwe’, maar ook met veel nieuwe onderdelen.

Op zaterdag 14 oktober worden er allerlei activiteiten georganiseerd in de binnenstad van Groningen. Op zondag 15 oktober is de Zernike Campus het toneel van Zpannend Zernike. Dompel je onder in de fascinerende wereld van natuurwetenschappen, healthy ageing, techniek en energie.

Bekijk het programmaboekje