Hoe ontwikkel ik een visie op Wetenschap & Techniek en hoe vertaal ik het naar beleid? Op die vraag krijgen directeuren van basisscholen antwoord tijdens de nieuwe vierdelige webinarserie van TechniekTalent.nu. Het eerste deel is op donderdag 28 september van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt zich nog aanmelden.

Experts aan het woord

Het thema van het eerste deel van de serie is ‘Mijn visie op W&T’. Gastspreker is Maartje Raijmakers, universitair hoofddocent Onderwijsstudies aan de Universiteit Leiden. Zij deelt haar kennis over W&T-onderwijs, talentontwikkeling en de manier waarop leerlingen leren. Deelnemers kunnen tijdens het webinar vragen stellen.

Ervaringen uit de praktijk

De praktijk wordt tijdens het webinar belicht door Annette Hesseling, directeur van de Oranje Nassauschool in Zwammerdam. Zij vertelt over haar visie op Wetenschap en Techniek en hoe de school daar vervolgens invulling aan geeft: “Wetenschap en techniek is gewoon superleuk om op school te onderwijzen en is het prima te integreren in de al aanwezige didactische cultuur binnen een school.”

Thema’s

De thema’s van overige drie delen zijn: ‘Van visie naar beleid’ (deel 2), ‘Samen werken aan W&T’ (deel 3) en ‘Wat hebben we nodig voor W&T?’ (deel 4). Deel 2 vindt plaats op 9 november. U kunt zich hier alvast aanmelden. Deel 3 en 4 zijn in januari en maart 2018. De exacte data maken we zo snel mogelijk bekend.

Aanmelden

Schoolleiders die geïnteresseerd zijn in deelname aan het webinar op 28 september kunnen zich aanmelden via deze link. De webinars zijn vanaf elke gewenste locatie te volgen en op een later moment terug te kijken. Bekijk hieronder ook de uitnodiging voor het webinar van spreker Maartje Raijmakers.

Bron: TechniekTalent.nu